Besturingskast op maat: plug and play!

Geplaatst in: Industriële Automatisering

13 november 2017

Voor een klant uit de Twentse verpakkingsindustrie hebben de heren van Schipper Industriële Automatisering een besturingskast gemaakt. Deze werd kant en klaar bij de klant geleverd.

Het probleem

Voorafgaand werd eerst de situatie bij de klant in kaart gebracht. Er was een besturingskast aanwezig in de bestaande situatie, maar hier waren vaak problemen mee. Twee motoren op het roerwerk moesten om de beurt aangedreven worden. Deze moesten tien minuten draaien en vervolgens weer vier minuten stilstaan. Dit werd eerst aangestuurd door een aantal (tijd)relais, maar dit functioneerde niet naar behoren.

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Besturingskast op maat: plug and play!

De oplossing: Siemens Logo

Schipper wist dit op te lossen door het toepassen van Siemens Logo. Voor de toepassing werd een programma ontwikkeld, waarin de tijden makkelijk aan te passen zijn. Het grote voordeel van Siemens Logo is dat het veel componenten en ruimte bespaard. Bovendien is de toepassing van één dergelijke besturingskast goedkoper dan alle losse relais die voorheen gebruikt werden.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!