Allrounden bij Morssinkhof Beton

Geplaatst in: Frequentieregelaars, Klanten

25 mei 2018

“We produceren hier bestratingsmateriaal. We maken alles: van klinkers en tegels tot trottoirbanden. En eigenlijk alles wat daartussen zit”, vertelt Gerrit Wensink met enige trots. Samen met twee collega’s vormt hij de technische dienst van Morssinkhof Groep in Hardenberg.

Ik vind eigenlijk alles interessant, dan leer je makkelijk.

Allrounder

“We doen het hier met z’n drieën. Dan moet je een allrounder zijn. Je moet je kunnen redden met alle facetten van de techniek. We doen zelfs onze eigen werkvoorbereiding”. Gerrit begon als productiemedewerker, maar rolde de technische dienst in toen een collega met de VUT ging. “Bij het ROVC in Zwolle volgde ik verschillende cursussen in de avonduren. Ik vind eigenlijk alles interessant, dan leer je makkelijk.”

Uitdaging

Wat de uitdaging is bij Morssinkhof? De zware belasting van de techniek en het klaarmaken van productielijnen voor kleine series. Bovendien speelt het ruwe karakter van het productieproces een rol. Ook bij Morssinkhof is het soms rouwdouwen. “Met één productielijn produceren we kleine series. Voor ieder product moeten er nieuwe mallen worden gemonteerd. De productielijn moet worden omgebouwd. Dat vraagt ook om een strakke planning!”, vertelt hij.

“Bij Morssinkhof ligt het tempo ook behoorlijk hoog. Er wordt dagelijks enorm veel bestratingsmateriaal geproduceerd. Dat is duidelijk te zien aan het grondstofverbruik. Er komen dagelijks alleen al meer dan 15 vrachtwagens zand lossen.”

Handig

“Ik vind het ontzettend handig dat jullie in de buurt zitten. Wij komen vaak bij jullie vestiging in Hardenberg. We halen veel van onze technische goederen bij Schipper, van hydrauliek en pneumatiek tot PBM’s. Zelfs alle bevestigingsmiddelen worden door Schipper geleverd”. Gerrit vervolgt zijn verhaal. “Het fijne is dat de jongens van de vestiging Hardenberg met ons meedenken. Dat is handig. Ook staan ze ’s avonds voor ons klaar. Als ik ze bel, dan zijn ze er meteen.”

Schipper adviseerde mij de Eaton PowerXL, een soort vereenvoudigde frequentieregelaar. Deze is compacter en kon makkelijk ingebouwd worden. Bovendien hebben we hem helemaal zelf in kunnen regelen.

Frequentieregelaar

“Laatst hebben de jongens mij geholpen met onze plankenbuffer. We zijn overgeschakeld op lichter hout, waardoor de machine anders aangestuurd moest worden. Dit hebben we eerst geprobeerd met een frequentieregelaar die we nog hadden liggen. Dat werkte uiteindelijk niet. Ook was hij te groot om in te bouwen in onze powercontainer. Schipper adviseerde mij de Eaton PowerXL, een soort vereenvoudigde frequentieregelaar. Deze is compacter en kon makkelijk ingebouwd worden. Bovendien hebben we hem helemaal zelf in kunnen regelen. Dat was vrij eenvoudig om te doen. Met een schroevendraaier konden we de parameters instellen, daar kwam geen laptop aan te pas”.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!